Chifle cu iaurt si seminte

Postat de mihaelar63 in Piine
14 Ian 2019 | 3639 vizualizari
Chifle cu iaurt si seminte

 Iremediabil in aceasta perioada sunt amorezata de painica framntata si coapta acasa . Ma bate serios gandul sa-mi achizitionez o masina de preparat paine . Acum am pregatit niste chfle cu iaurt si seminte coapte in formele de briose .Am obtinut chifle cu coaja rumena si cu miezul pufos .

Ingrediente

  • 800 gr faina alba
  • 300 gr faina neagra
  • 300 ml iaurt grecesc
  • 400 ml apa calduta
  • 1 plic drasjdie uscata [7 gr ]
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • 2 linguri seminte susan alb si negru
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

  1. Se ia 100 gr faina alba si se amesteca cu zahar, drojdie uscata si apa calda. Trebuie sa fuie de consistenta unei faini subtiri .
  2. Lasati sa dospeasca bine cam o jumatate de or a.
  3. Faina cu care framntati trebuie adusa din timp in bucatarie sa aiba timp sa se incalzeasaca . Astfel ea va dospi mai usor .
  4. Amestecati aluatul dospit cu iaurt [ si acesta sa fie scos din timp din frigider ] si apa calduta .
  5. Puneti faina alba cat si cea neagra intr-un vas incapator pastrati foarte putina pentru infainat formele de briose ].
  6. Formati o adancitura in mijloc , in care puneti amestecul cu iaurt , apa calduta si aluat dospit  . Sarati .
  7. Omogenizati aluatul amestecand treptat faina cu dospeala .
  8. Framantati 10-15 minute .
  9. Acoperiti aluatul cu o folie unsa cu putin ulei si il lasati timp de 30 minute la dospit .
  10. Cand aluatul s-a dublat repetati operatiunea . Il lasati din nou sa creasca .
  11. Pregatiti formele de briose .Eu le-am uns cu ulei si apoi le-am infainat .
  12. Incorporati in aluat semintele .
  13. Cu mainile unse de ulei formati mici chifle . Intai eu formez in palme o mica placintica pe care apoi o impatur inspre interior . Intorc mica bila si o pun cu parte impaturat i8n jos [ asa se aereaza si creste bne apoi si chifla] .
  14. Preincalzesc cuptorul .In partea de jos pun o forma de cozonac cu putina apa . Astfel se formeaza aburi in cuptor .
  15. Imediat ce chiflele au crescut le ung cu lapte [ cu ajutorul unei pensule de silicon ] si le presar cu susan .
  16. Coaceti la cuptor chiflele pana devin rumene [30-40 min la 200 grade Celsius ]
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

Postat de mihaelar63

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele...

Citeste continuarea

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare. Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2019, 21:57
la 14.01.2019, 22:09
Arată foarte bine!
la 14.01.2019, 22:11
Rodica , arata atat de bine ca le-am framntat cu mare drag pentru copii mei careau venit o zi acasa . DEsi distanta este scurta , rar ne bucuram de atat timp impreuna Cred ca tu stii mult mai bine cat de dulce este timpul petrecut impreuna
la 14.01.2019, 22:16
bune bune
la 14.01.2019, 22:22
Pffffff, eu nu stiu sum as functiona fara Maricica Acum am pe cea bis, cand s-o supara pe mine, va urma Maricica bis,bis Barvo tie, pentru rabdare si indemanare!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking