Ingrediente
- 800 gr faina alba
- 300 gr faina neagra
- 300 ml iaurt grecesc
- 400 ml apa calduta
- 1 plic drasjdie uscata [7 gr ]
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 2 linguri seminte floarea soarelui
- 2 linguri seminte susan alb si negru
- 4 linguri ulei
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
- Se ia 100 gr faina alba si se amesteca cu zahar, drojdie uscata si apa calda. Trebuie sa fuie de consistenta unei faini subtiri .
- Lasati sa dospeasca bine cam o jumatate de or a.
- Faina cu care framntati trebuie adusa din timp in bucatarie sa aiba timp sa se incalzeasaca . Astfel ea va dospi mai usor .
- Amestecati aluatul dospit cu iaurt [ si acesta sa fie scos din timp din frigider ] si apa calduta .
- Puneti faina alba cat si cea neagra intr-un vas incapator pastrati foarte putina pentru infainat formele de briose ].
- Formati o adancitura in mijloc , in care puneti amestecul cu iaurt , apa calduta si aluat dospit . Sarati .
- Omogenizati aluatul amestecand treptat faina cu dospeala .
- Framantati 10-15 minute .
- Acoperiti aluatul cu o folie unsa cu putin ulei si il lasati timp de 30 minute la dospit .
- Cand aluatul s-a dublat repetati operatiunea . Il lasati din nou sa creasca .
- Pregatiti formele de briose .Eu le-am uns cu ulei si apoi le-am infainat .
- Incorporati in aluat semintele .
- Cu mainile unse de ulei formati mici chifle . Intai eu formez in palme o mica placintica pe care apoi o impatur inspre interior . Intorc mica bila si o pun cu parte impaturat i8n jos [ asa se aereaza si creste bne apoi si chifla] .
- Preincalzesc cuptorul .In partea de jos pun o forma de cozonac cu putina apa . Astfel se formeaza aburi in cuptor .
- Imediat ce chiflele au crescut le ung cu lapte [ cu ajutorul unei pensule de silicon ] si le presar cu susan .
- Coaceti la cuptor chiflele pana devin rumene [30-40 min la 200 grade Celsius ]
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|