Chifle cu lapte

Postat de rhapsody in Piine
15 Mai 2013 | 2780 vizualizari
Chifle cu lapte

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lg zahar
  • 1000 g faina de grau (+ 100-200 g pentru framantat)
  • 200 ml smantana pentru frisca/iaurt
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt cu varf sare grunjoasa
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou amestecat cu 2-3 lg lapte
  • mac

Mod de preparare

1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg de faina. Lasam maiaua la crescut 15-20 min.

2. Amestecam faina cu sarea, adaugam maiaua, smantana pentru frisca si uleiul si framantam 10 minute, adaugand faina daca este necesar.

3. Punem aluatul, intr-un vas acoperit cu un prosop, la crescut 1h si 30 min intr-un loc caldut lipsit de curenti.

4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

5. Impartim aluatul in doua si formam cate un cilindru din care taiem felii egale, pe care mai apoi le modelam sub forma unor bile.

6. Punem chiflele (la distanta unele de altele) intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasam la dospit 10 minute, ungem cu ou si presaram mac. Introducem in cuptor 40 minute la 190 °C si inca 5 minte la 210 °C.

7. Dupa ce s-au copt le scoatem, le ungem cu putina apa in care am pus o picatura de ulei, le acoperim cu un prosop curat si le lasam asa cat timp putem rezista mirosului imbietor pana cand se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de chifle cu lapte

Postat de Constelatialeu

Reteta de chifle cu lapte

Iata cum se prepara Reteta de chifle cu lapte  Intr-un castron incapator am cernut faina. Separat am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de faina si am diluat cu 1 cescuta de apa...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2013, 10:01
bune bune
la 15.05.2013, 10:05
bune
la 15.05.2013, 10:06
Ce bune sunt!!
la 15.05.2013, 10:06
la 15.05.2013, 10:08
De cate ori vad o reteta de paine sau de chifle,deja parca simt miros de paine proaspat scoasa din cuptor . Super arata!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking