Ingrediente
- 600 g faina alba
- 200 ml lapte batut
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 1 ou
- 1 lingurita sare
- cca 150 ml apa calda
- 2 linguri ulei de masline
- 3 bucati rosii uscate din ulei
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn. La final am pus uleiul si am inceput sa framant, adaugand si rosiile uscate taiate marunt.
Aluatul l-am framantat vreo 10-15 minute, apoi am acoperit cu o folie vasul si l-am lasat la crescut vreo 45 de minute. Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul pe masa infainata, am format bilute pe care le-am pus intr-o tava si le-am mai lasat la crescut 20-30 minute. Le-am uns cu ou si am bagat tava la cuptor pana chiflele s-au rumenit frumos!
Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte batut si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|