Ingrediente
- 550 gr. faina
- 300 gr. iaurt natural (sau kefir, am folosit eu)
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita de zahar tos
- 4-5 linguri de lapte
- 3-4 linguri de ulei
- 1 cub de drojdie
- cca. 50 gr. masline feliate
- 1 ou
- susan
Mod de preparare
Dizolvam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.
Adaugam kefirul (sau iaurtul) usor incalzit si faina.
Framantam, din cand in cand mai adaugam cate o lingura de ulei si una de lapte.
Obtinem un aluat ca de paine in care adaugam bucati de masline.
Lasam la dospit in vasul in care am framantat, acoperit cu un prosop de bucatarie cca 30 min pana-si dubleaza volumul.
Incingem cuptorul la temperatura moderata.
Formam o chifle, le asezam in tava pe hartie de copt , le ungem cu ou batut si presaram susan.
Dam chiflele la copt pentru 35-40 minute pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|