Chifle cu iaurt si masline

Postat de Valclaudia in Piine
1 Mai 2014 | 3152 vizualizari
Chifle cu iaurt si masline

reteta preluata de la draga noastra Rocsi, cu mici modificari (adica masline in plus). Gand drag,Rocsi! >:d

Ingrediente

  • 550 gr. faina
  • 300 gr. iaurt natural (sau kefir, am folosit eu)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar tos
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • cca. 50 gr. masline feliate
  • 1 ou
  • susan

Mod de preparare

Dizolvam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam kefirul (sau iaurtul) usor incalzit si faina.

Framantam, din cand in cand mai adaugam cate o lingura de ulei si una de lapte.

Obtinem un aluat ca de paine in care adaugam bucati de masline.

Lasam la dospit in vasul in care am framantat, acoperit cu un prosop de bucatarie cca 30 min pana-si dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la temperatura moderata.

Formam o chifle, le asezam in tava pe hartie de copt , le ungem cu ou batut si presaram susan.

Dam chiflele la copt pentru 35-40 minute pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Postat de Sim0naWorld

Chifle cu lapte batut si rosii uscate

Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat...

Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de RuxyRux

Chifle umplute

Pregatim faina si o cernem intr-un vas( unde si framantam). Punem drojdia intr-un bol impreuna cu un praf de faina( cat luam intre degete), o lingura de zahar si cele 5 linguri de apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2014, 22:04
Gustoase!
la 01.05.2014, 22:05
Daca spune Nicole ca sunt gustoase, o cred pe cuvant
la 01.05.2014, 22:06
like
la 01.05.2014, 22:10
Eu una le ador, mai ales atunci calde. Nu pot decat sa ma bucur ca ai incercat reteta mea
la 01.05.2014, 22:19

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking