Ingrediente
- 700 gr faina grau 650
- 300 gr faina malai
- 40 gr drojdie verde( drojdie proaspata)
- 550-600 ml apa calduta
- 1 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita de sare
- 5 linguri ulei
Mod de preparare
Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea.
Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa si cu zahar) lasam sa se activeze, adaugam restul de apa calduta si incepem sa framantam. Framantam bine si adaugam uleiul pe rand.
Aluatul rezultat va fi unul nelipiciossi il vom lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, cam o ora.
Impartim aluatul in doua, dam forma a doua franzele si le punem in tavi la crescut. Dupa ce au crescut, le-am dat cu pensula inmuiata in apa si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 minute, pana capata o culoare aurie, frumoasa.
Se scot din tavi si se invelesc cu un prosop pentru a se aburi un pic.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina si malai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|