Paine cu faina si malai

Postat de lucy2002 in Piine
22 Apr 2019 | 5940 vizualizari
Paine cu faina si malai

Am facut pentru prima data aceasta paine cu faina de malai la ideea sotului meu, vreau sa spun ca a iesit o paine gustoasa, satioasa cu un miez moale si o coaja crocanta asa cum ne place.

Ingrediente

  • 700 gr faina grau 650
  • 300 gr faina malai
  • 40 gr drojdie verde( drojdie proaspata)
  • 550-600 ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 5 linguri ulei

Mod de preparare

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea.

Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se activeze, adaugam restul de apa calduta si incepem sa framantam. Framantam bine si adaugam uleiul pe rand.

Aluatul rezultat va fi unul nelipiciossi il vom lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, cam o ora.

Impartim aluatul in doua, dam forma a doua franzele si le punem in tavi la crescut. Dupa ce au crescut, le-am dat cu pensula inmuiata in apa si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-45 minute, pana capata o culoare aurie, frumoasa.

Se scot din tavi si se invelesc cu un prosop pentru a se aburi un pic.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina si malai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Parjoale moldovenesti

Postat de Ksenya

Parjoale moldovenesti

Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de...

Citeste continuarea

Chiftele de pui la cuptor

Postat de CameliaComan

Chiftele de pui la cuptor

Intr-o oala, punem apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam carnea de pui. O lasam pe foc pana este complet fiarta. Intre timp, spalam dovlecelul, apoi il dam pe razatoare. Il scurgem bine de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2019, 13:47
la 22.04.2019, 14:03
Ce inseamna drojdie verde? Painica e tare buna!
la 22.04.2019, 14:34
Drojdie prosapata , la noi se mai spune drojdie verde
la 22.04.2019, 14:36
Multumesc vasimur!
la 22.04.2019, 14:39
Multumesc panacris!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking