Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de rocsi_1612 in Piine
14 Apr 2020 | 2769 vizualizari
Chifle cu lapte batut si parmezan

Ce faci cand ai pofta de niste chifle pufoase si coaja crocanta? Te apuci de framantat! In ultima perioada am tot facut paine la masina de paine, insa acum imi doream sa mananc o chifla calda, unsa cu putin unt sau chiar sa imi fac un sandwich delicios. Am folosit lapte batut pentru framantarea lor, pentru ca asta aveam in frigider si mi-a placut foarte cum cum au iesit. Puteti sa le faceti si voi!

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 380 gr lapte batut
  • 3 linguri parmezan ras
  • 30 ml ulei de masline
  • 7 gr drojdie uscata
  • sare
  • seminte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou

Mod de preparare

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti parmezanul ras, il incorporati bine. La final, adaugati uleiul de masline, in doua transe, framantand de fiecare data pana este bine incorporat. Acoperiti aluatul cu un prosop curat si gros, il lasati sa dospeasca intr-un loc cald, circa 60-70 de minute.

Dupa acest timp, rasturnati aluatul pe masa de lucru, va ungeti mainile cu putin ulei. Impartiti aluatul in 12 bucati. Formati bile din fiecare, le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. Le lasati sa creasca 20-25 de minute, apoi le faceti o mica crestatura, doar daca doriti. Bateti oul spuma, iar cu un penson, ungeti chiflele. Deasupra presarati seminte.

Introduceti chiflele in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute.  Trebuie doar sa se rumeneasca frumos. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi sunt bune de servit. Restul le acoperiti cu folie alimentara, sa se pastreze moi.

Sa le savurati cu placere, fie cu unt, crema de branza, pate de casa sau orice doriti voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu lapte batut si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu seminte

Postat de cristeena20

Paine cu seminte

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si...

Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de AnyCostescu

Paine de casa

Drojdia se puna la inmuiat cu jumatate de cana de lapte, si se lasa la crescut vreo 10 minute. Intr-un vas batem ouale cu sare si zaharul. Adaugam laptele, si drojdia si amestecam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2020, 20:03
Bune!
la 14.04.2020, 20:10
Foarte bune...!
la 14.04.2020, 20:38
foarte bune
la 14.04.2020, 20:46
la 14.04.2020, 21:19
Foarte bune !!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking