Chifle cu mac

Postat de RODIMUR in Piine
24 Apr 2018 | 3278 vizualizari
Chifle cu mac

A venit și rândul chiflelor cu mac, pe care nu le-am mai făcut de câțiva ani. Grație ingredientelor bine alese și efortului depus, chiflele mele au ieșit aspectuoase, pufoase și tare bune...! Din ingredientele de mai jos am făcut 8 chifle de dimensiune medie.

Ingrediente

  • 500 grame de făină albă
  • 25 grame de drojdie proaspătă
  • 200 ml de lapte cald
  • 50 grame de unt
  • 1 ou
  • 2 lingurițe încărcate de zahăr tos fin
  • 1 linguriță de sare fină
  • făină pentru modelat
  • 2 linguri de lapte (pentru uns chiflele)
  • mac (pentru decor)

Mod de preparare

Făina cernută și amestecată cu sarea fină se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, untul tăiat cubulețe și oul. Se toarnă lapte cald, puțin câte puțin și se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, până ce se topește untul și se dizolvă atât zahărul, cât și drojdia. Se toarnă în continuare, puțin câte puțin, laptele cald și se încorporează toată cantitatea de făină.

Se frământă aluatul până devine elastic și nelipicios, după care se acoperă cu un șervet curat și se lasă la dospit, la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta presărată cu făină și se mai frământă puțin ca să devină ferm, prin eliberarea aerului.

Se porționează aluatul în 8 bucăți de dimensiuni similare, după care se modelează pe rând fiecare bucată, pentru a face chifle netede la suprafață. Se pun chiflele, spațiate (pentru că vor mai crește) într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt, se acoperă cu un prosop, sau cu o folie alimentară și se mai lasă să crească timp de 15 minute (tot la căldură).

După acest interval de timp, se ung chiflele cu lapte și se presară mac peste ele.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Când chiflele s-au rumenit, se scoate tava din cuptor și când se mai răcoresc puțin, pot fi servite, la micul dejun, sau la orice oră a zilei.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Reteta de chifle cu lapte

Postat de Constelatialeu

Reteta de chifle cu lapte

Iata cum se prepara Reteta de chifle cu lapte  Intr-un castron incapator am cernut faina. Separat am amestecat drojdia cu zaharul si 2 linguri de faina si am diluat cu 1 cescuta de apa...

Citeste continuarea

Chifle pentru burger

Postat de Constelatialeu

Chifle pentru burger

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2018, 21:16
la 24.04.2018, 21:27
Iubesc chiflele, painea de casa si genul asta de cocaturi!
la 24.04.2018, 21:32
Și eu, Rocsi! Abia astăzi s-a terminat colacul cel mare, bun și frumos, așa că m-am gândit să mai fac ceva, mai ales că soțul s-a obișnuit cu pâinea de casă...!
la 24.04.2018, 21:42
Oricum cel mai bine este sa pregatim painea in casa, ca este mult mai buna si mai sanatoasa, dar nu mereu avem timp!
la 24.04.2018, 21:47

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking