Făina cernută și amestecată cu sarea fină se pune într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, untul tăiat cubulețe și oul. Se toarnă lapte cald, puțin câte puțin și se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, până ce se topește untul și se dizolvă atât zahărul, cât și drojdia. Se toarnă în continuare, puțin câte puțin, laptele cald și se încorporează toată cantitatea de făină.
Se frământă aluatul până devine elastic și nelipicios, după care se acoperă cu un șervet curat și se lasă la dospit, la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.
Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta presărată cu făină și se mai frământă puțin ca să devină ferm, prin eliberarea aerului.
Se porționează aluatul în 8 bucăți de dimensiuni similare, după care se modelează pe rând fiecare bucată, pentru a face chifle netede la suprafață. Se pun chiflele, spațiate (pentru că vor mai crește) într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt, se acoperă cu un prosop, sau cu o folie alimentară și se mai lasă să crească timp de 15 minute (tot la căldură).
După acest interval de timp, se ung chiflele cu lapte și se presară mac peste ele.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Când chiflele s-au rumenit, se scoate tava din cuptor și când se mai răcoresc puțin, pot fi servite, la micul dejun, sau la orice oră a zilei.