Chifle cu scortisoara

Postat de miha in Piine
27 Feb 2018 | 5368 vizualizari
Chifle cu scortisoara

Sunt dementiale servite calde ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • ~500 g faina
  • Pentru crema de branza:
  • 150 g crema de branza Almette cu capsuni
  • 50 g unt
  • 1 lingurita zahar aromat cu lamaie
  • Pentru topping:
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit mai adaugam daca este necesar putin lapte daca aluatul este prea vartos sau putina faina daca aluatul este moale si lipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut il impartim in bucati mici de cca 50 g fiecare. Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma de bila, apoi le asezam intr-un vas (sau tava) bine uns cu ulei. Lasam vasul la loc caldut cateva minute, pana aluatul isi mareste din nou volumul. Topim untul si ungem bine fiecare chifla. Presaram cu zahar si scortisoara, apoi dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana chiflelele se rumenesc.

Intre timp preparam crema de branza. Untul moale, lasat la temperatura camerei, se amesteca bine cu zaharul pudra aromat cu lamaie. Puteti folosi si zahar vanilat, esenta de vanilie… ce va place voua. Incorporam apoi crema de branza cu capsuni si omogenizam bine.

Chiflele calde se rup in doua, se ung cu crema de branza si se infuleca pe nerasuflate! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Hot cross buns cu stafide si mar

Postat de Lia1

Hot cross buns cu stafide si mar

1.Laptele se infierbanta atata cat este necesar ca sa topeasca in el untul . Se lasa sa se raceasca pâna atinge temperatura corpului. Se pun 500g faina, 1 lingurita rasa de sare, 75g...

Citeste continuarea

Micile vrajitoare

Postat de ancutsa

Micile vrajitoare

   Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2018, 20:40
Ador scortisoara!😍
la 27.02.2018, 20:42
Ce bune!
la 27.02.2018, 20:44
Ce bine arata !
la 27.02.2018, 20:53
bune bune
la 27.02.2018, 20:57
Ce frumoase sunt!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking