Ingrediente
- Pentru 8 chifle:
- 375 g faina
- 6 g praf de copt
- 260 g lapte batut/chefir/sana
- 1 lingurita sare
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ou pentru uns(optional)
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt.
Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline.
Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Daca va iese prea lipicios, mai adaugati putina faina.
Impartim aluatul in 8 bucati si formam 8 chifle.
Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu o furculita, apoi le dam la cuptor la 180 grade C, aprox. 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc.
Sunt foarte pufoase si gustoase.
Nu stiu sa va spun cat timp se pot pastra, dar cel putin 2 zile la noi au tinut. Dupa ce s-au racit, le-am pus intr-o punga alimentara.
Va doresc pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle fara drojdie - reteta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|