Paine cu crenvursti si mozzarella
Postat de madi_marin
Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...
Citeste continuareaCand nu prea avem drojdie(cum se intampla in aceasta perioada), facem chifle cu praf de copt. Sunt absolut delicioase si se fac foarte usor. In mai putin de o ora sunt gata cu totul, de la pregatirea aluatului pana la coacerea lor. Am incercat si o reteta cu bicarbonat, dar nu pot spune ca am fost prea incantata. Asa ca am ramas la aceasta cu praf de copt pe care am facut-o deja de cateva ori pana acum. Reteta am vazut-o la Laura Adamache, eu doar am umblat putin la cantitati. Mai jos va las si linkul catre reteta video, in caz ca va place mai mult acest format. https://www.youtube.com/watch?v=gvEtCF57dvo&t=2s
Ingrediente
Mod de prepararePreincalzim cuptorul la 180 grade C. Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt. Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Daca va iese prea lipicios, mai adaugati putina faina. Impartim aluatul in 8 bucati si formam 8 chifle. Punem chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu o furculita, apoi le dam la cuptor la 180 grade C, aprox. 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc. Sunt foarte pufoase si gustoase. Nu stiu sa va spun cat timp se pot pastra, dar cel putin 2 zile la noi au tinut. Dupa ce s-au racit, le-am pus intr-o punga alimentara. Va doresc pofta Buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle fara drojdie - reteta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|
Postat de madi_marin
Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...
Citeste continuareaPostat de licurici_lra
Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca. Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|