Chifle pentru hamburger sau sandwich

Postat de LUK in Piine
11 Mar 2011 | 7582 vizualizari
Chifle pentru hamburger sau sandwich

Reteta o am de la justlovecooking si ii multumesc..au iesit foarte bune..eu am modificat cate ceva la cantitati..

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 g lapte
  • o lingurita de zahar 
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • o lingurita si jumatate de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • susan

Mod de preparare

 Punem 50ml lapte din cantitatea totala de lapte intr-un bol(il incalzim in prealabil sa fie caldut).Adaugam zaharul si drojdia si amestecam sa se dizolve.Lasam sa creasca 7-10min.Topim untul si il lasam sa se raceasca pana cand e caldut.

Punem faina intr-un castron,sarea pe margini,oul batut,adaugam drojdia,restul de lapte,untul si framantam.Mie mi-a fost mai usor sa framant inmoind pumnii in apa calduta pentru a se incorpora oul foarte bine.Lasam la dospit la loc caldut 45de min.Dupa ce a dospit modelam bilute(6) le punem in tava in care am pus hartie de copt si le lasam sa mai creasca pana isi dubleaza volumul.Dupa ce au crescut le ungem cu apa si presaram deasupra susan.Coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade 20min.Sunt pufoase si delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger sau sandwich" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifle pentru hamburger sau sandwich

Postat de lili

Chifle pentru hamburger sau sandwich

Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta si se adauga si lingurita de zahar. Faina se amesteca cu sarea, si se adauga drojdia, untul topit si laptele. Se amesteca asa incat toate sa se omogenizeze....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2011, 09:10
buneeee
la 12.03.2011, 09:31
multumesc Sufletista
la 12.03.2011, 09:31
Cris
la 12.03.2011, 09:36
la 12.03.2011, 10:21

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking