Burger de curcan cu influențe grecești

Postat de Satisfyyourcravings in Curcan
5 Iun 2013 | 4325 vizualizari
Burger de curcan cu influențe grecești

Ingrediente

  • Pentru burgeri:
  • 400 grame piept de curcan, fără piele și os
  • 1 linguriță ierburi uscate italienești
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 100 grame măsline Kalamata, fără sâmburi, tăiate
  • 1 ardei roșu, copt, fără coajă și semințe
  • 1/2 ceapă roșie tocată
  • 200 grame brânză Feta
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 4 chifle sau pita
  • 1 lingură ketchup făcut în casă
  • câteva frunze de salată
  • felii de castraveși, roșii, ceapă roșie
  • Pentru maioneză:
  • 4 linguri maioneză făcută în casă
  • 1 lingură mărar proaspăt, tocat
  • 1 cățel de usturoi pisat

Mod de preparare

Maioneza se amestecă cu mărarul și usturoiul și se lasă la frigider cel puțin 1 oră.

Carnea se toacă și se amestecă cu ierburile uscate, măslinele, ardeiul și ceapa, apoi cu brânza și cu usturoiul.

Cu mâinile unse cu ulei se formează 4 burgeri care se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute, apoi se intorc și se mai lasă 8-9 minute. 

Chiflele se taie și se ung părțile interioare cu maioneză. se așează apoi felii de roșii, castraveți, salată, ceapă și burgeri unși cu puțin ketchup, în ordinea dorită.

Se consumă imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de curcan cu influențe grecești" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Curcan la cuptor

Postat de Mihaela11_jo

Curcan la cuptor

Friptura de curcan Curcanul daca este congelat, trebuie dezghetat lent in frigider si nu la temperatura camerei; exteriorul se dezgheata mai rapid decat interiorul si exista pericolul...

Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Postat de mirela0911

Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor

Se taie pulpa in doua, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se sterg bucatile de carne cu servetele de hartie pentru a absorbi surplusul de apa. Se amesteca uleiul cu condimentele apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2013, 12:28
la 05.06.2013, 12:34
ce fain arata
la 05.06.2013, 12:38
Vai cat de bine arata!
la 05.06.2013, 12:40
Splendid arata!
la 05.06.2013, 12:45
ce deliciu

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking