Chifle pufoase

Postat de Oana in Piine
12 Mai 2015 | 5444 vizualizari
Chifle pufoase

Ingrediente

  • faina- 500 gr
  • drojdie proaspata- 25 gr
  • zahar- 1 lingura
  • sare- 1 lingurita
  • unt- 30 gr
  • apa calduta- 200 ml
  • galbenus de ou- 1 buc
  • seminte asortate- 3 linguri
  • In plus:
  • apa- 2 litri
  • sare- 2 linguri
  • bicarbonat- 3 linguri rase

Mod de preparare

  • Puneti in vasul robotului faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios

  • Tapetati un bol mare cu faina si puneti aluatul, presarati deasupra putina faina si acoperiti bolul cu un prosop curat.

  • Lasati aluatul sa creasca 45 de minute intr-un loc cald si ferit de curent

  • Intre timp puneti apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca opriti focul si adaugati bicarbonatul

  • Impartiti aluatul in 6-8 parti si formati chiflele, dupa plac

  • Puneti cate o chifla intr-o spumiera si scufundati-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asezati-o direct in tava tapetata cu hartie de copt

  • Dupa ce ati oparit toate chiflele pentru cateva secunde, crestati cu ajutorul unui cutit fiecare chifla

  • Ungeti chiflele cu galbenus de ou si presarati seminte asortate deasupra

  • Coaceti chiflele in cuptotul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra.

  • Lasati chiflele la racit pe un gratar inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle pufoase

Postat de mitinita

Chifle pufoase

Se prepara maia. Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina. Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule. Se adauga untul,...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de rocsi_1612

Chifle pufoase

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2015, 15:18
ce faine sunt!
la 12.05.2015, 15:21
Fara semintenii nu ai?
la 12.05.2015, 15:25
Ce rumene si dragalase!
la 12.05.2015, 15:39
Ce faine sunt
la 12.05.2015, 15:44
bune bune

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking