Chifle rustice

Postat de stefy_a in Piine
26 Mai 2016 | 2487 vizualizari
Chifle rustice

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 380 ml apa calduta
  • 12 g drojdie proaspata
  • o lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea

Intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia

Apa cu drojdia se adauga peste faina, si apoi se amesteca cu o lingura de lemn

Aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa

Aluatul se acopera cu un prosop si se aseaza intr-un loc cald ferit de curenti de aer si se lasa la crescut o ora

Dupa o ora de dospire, aluatul se rastorna pe plansta de lucru, tapetata cu faina, si se imparte in 8 bucati egale si se modeleaza chiflele trecandu-le si prin faina de pe planseta

Chiflele formate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de circa 30 de minute, pana cand sunt frumos rumenite

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

Postat de RuxyRux

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

Se pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea. Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4...

Citeste continuarea

Chifle rustice cu tarate de ovaz

Postat de RuxyRux

Chifle rustice cu tarate de ovaz

Se cerne faina intr-un vas pentru framantat. Se pune drojdia deasupra, apoi zaharul, sarea pe margine, uleiul si  taratele de ovaz. Adaugam apa calduta si framantam un aluat bun, vartos in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2016, 09:25
O nebuniiiie!
la 26.05.2016, 14:50
la 26.05.2016, 15:15
la 26.05.2016, 20:04
Sunt minunate!
la 26.05.2016, 21:57
Ce bune-s!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking