Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

Postat de RuxyRux in Piine
24 Iun 2019 | 331 vizualizari
Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

Perfecte la micul dejun!

Ingrediente

  • 450 gr. faina
  • 7 gr. drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite ulei de masline( plus inca o lingura pentru uns)
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite de zahar

Umplutura:

  • 250 gr. branza feta
  • 1 ou mare
  • cateva varfulete de plante : busuioc, oregano, rozmarin, salvie, cimbrisor
  • 2 linguri ulei masline

Mod de preparare

Se pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea.

Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4 minute), se adauga si cele doua lingurite de ulei de masline, se mai framanta un minut, apoi se lasa 40 de minute la crescut.

Intre timp se amesteca branza cu oul si se lasa deoparte.

Ierburile se spala se toaca marunt si se amesteca cu uleiul de masline.

Cu mainile unse cu ulei de masline, se pliaza aluatul de doua trei ori si se rup sase bucati din el.

Fiecare bucata( sub forma de minge) se asaza in tava tapetata cu pergament si se apasa cu degetele in mijloc facand loc pentru umplutura de branza. Nu va straduiti sa arate perfect, sunt chifle rustice.

Se pune cate o lingura de branza si deasupra cate o lingurita de ulei cu ierburi.

Se mai lasa aluatul 20 de minute la crescut si se coc chiflele pana se rumenesc, in jur de 30 de minute.

Chiflele sunt foarte gustoase si miros imbietor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Painici cu ceapa, cimbru si busuioc

Postat de Patricia_Iordache_79

Painici cu ceapa, cimbru si busuioc

Punem faina intr-un vas incapator si facem o scobitura in mijloc. In mijloc adaugam apa calduta, drojdia,si zaharul. Amestecam usor cu o lingura pana se topeste toata drojdia. Incepem sa...

Citeste continuarea

Focaccia cu masline si busuioc

Postat de simona72

Focaccia cu masline si busuioc

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute.  Intre timp, cat aluatul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.06.2019, 23:26
Ce delicioase !! As servi , dimineata o asemenea chifla , preparata de mainile tale dibace !!!
la 24.06.2019, 23:28
bune bune
la 24.06.2019, 23:30
Hai la mine Mihaela Multumesc, te imbratisez cu drag si dor!
la 24.06.2019, 23:30
Multumesc Motanasule!
la 24.06.2019, 23:30
Foarte bine arata

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking