Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

Postat de RuxyRux in Piine
24 Iun 2019 | 2775 vizualizari
Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

Perfecte la micul dejun!

Ingrediente

  • 450 gr. faina
  • 7 gr. drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite ulei de masline( plus inca o lingura pentru uns)
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite de zahar

Umplutura:

  • 250 gr. branza feta
  • 1 ou mare
  • cateva varfulete de plante : busuioc, oregano, rozmarin, salvie, cimbrisor
  • 2 linguri ulei masline

Mod de preparare

Se pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea.

Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4 minute), se adauga si cele doua lingurite de ulei de masline, se mai framanta un minut, apoi se lasa 40 de minute la crescut.

Intre timp se amesteca branza cu oul si se lasa deoparte.

Ierburile se spala se toaca marunt si se amesteca cu uleiul de masline.

Cu mainile unse cu ulei de masline, se pliaza aluatul de doua trei ori si se rup sase bucati din el.

Fiecare bucata( sub forma de minge) se asaza in tava tapetata cu pergament si se apasa cu degetele in mijloc facand loc pentru umplutura de branza. Nu va straduiti sa arate perfect, sunt chifle rustice.

Se pune cate o lingura de branza si deasupra cate o lingurita de ulei cu ierburi.

Se mai lasa aluatul 20 de minute la crescut si se coc chiflele pana se rumenesc, in jur de 30 de minute.

Chiflele sunt foarte gustoase si miros imbietor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paine cu seminte

Postat de cristeena20

Paine cu seminte

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si...

Citeste continuarea

Pâinici cu brânză

Postat de panacris

Pâinici cu brânză

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2019, 23:26
Ce delicioase !! As servi , dimineata o asemenea chifla , preparata de mainile tale dibace !!!
la 24.06.2019, 23:28
bune bune
la 24.06.2019, 23:30
Hai la mine Mihaela Multumesc, te imbratisez cu drag si dor!
la 24.06.2019, 23:30
Multumesc Motanasule!
la 24.06.2019, 23:30
Foarte bine arata

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking