Painici umplute

Postat de mirela0911 in Piine
8 Sep 2021 | 3058 vizualizari
Painici umplute

"Retete de suflet" Aceste painici se pot prepara cu orice aveti prin frigider si sunt perfecte ca gustare, mic dejun langa un iaurt sau oricum preferati sa le serviti.

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 320 ml lapte
  • 2 lgt sare
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 ou batut
  • 640 g faina alba
  • 3 g drojdie uscata

Pt. umplutura:

  • ketchup
  • sunca
  • cas/cascaval
  • 1 ou pt uns
  • seminte de susan

Mod de preparare

Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am lasat la dospit. 

Intre timp se prepara ingredientele pentru umplut aceste painici. Cascavalul se taie in bucatele mici sau se poate da pe razatoare. Se mai pot adauga si alte ingrediente, eu cam atat am avut la dispozitie in momentul in care le-am pregatit. Se poate adauga masline, ardei, porumb... asa cum am zis, cu orice gasiti prin frigider.

Cand este gata aluatul, se rup bucati mici de aluat, se intind in forma rotunda cu ajutorul sucitorului, se unge cu ketchup si se pune sunca si cascavalul. Daca aveti si altceva, le adaugati. Se strange aluatul formandu-se o bila cat de cat rotunda si se asaza in tava. Se procedeaza la fel cu restul aluatului. Se mai lasa sa dospeasca in tava cateva minute dupa care se ung cu oul batut, se presara deasupra seminte de susan si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc calde sau reci, dupa bunul plac al fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2021, 21:34
Bune!
la 08.09.2021, 21:58
Ai rezolvat cina!
la 08.09.2021, 22:18
la 08.09.2021, 22:24
Ce faine sunt!
la 08.09.2021, 22:54
Ce bune sunt

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking