Ingrediente
Pt. aluat:
- 320 ml lapte
- 2 lgt sare
- 2 lg ulei de masline
- 1 ou batut
- 640 g faina alba
- 3 g drojdie uscata
Pt. umplutura:
- ketchup
- sunca
- cas/cascaval
- 1 ou pt uns
- seminte de susan
Mod de preparare
Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am lasat la dospit.
Intre timp se prepara ingredientele pentru umplut aceste painici. Cascavalul se taie in bucatele mici sau se poate da pe razatoare. Se mai pot adauga si alte ingrediente, eu cam atat am avut la dispozitie in momentul in care le-am pregatit. Se poate adauga masline, ardei, porumb... asa cum am zis, cu orice gasiti prin frigider.
Cand este gata aluatul, se rup bucati mici de aluat, se intind in forma rotunda cu ajutorul sucitorului, se unge cu ketchup si se pune sunca si cascavalul. Daca aveti si altceva, le adaugati. Se strange aluatul formandu-se o bila cat de cat rotunda si se asaza in tava. Se procedeaza la fel cu restul aluatului. Se mai lasa sa dospeasca in tava cateva minute dupa care se ung cu oul batut, se presara deasupra seminte de susan si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc calde sau reci, dupa bunul plac al fiecaruia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|