Chifle super pufoase

Postat de diaconta in Piine
11 Feb 2018 | 4774 vizualizari
Chifle super pufoase

  Văzusem zilele trecute  un filmuleţ  cu nişte chifle foarte pufoase,iar reţeta este foarte simplă. Aşa că a trebuit să le testez şi eu. Am fost foarte încântată de rezultat.   Chiar şi a doua zi când am făcut pozele erau la fel de pufoase.

Ingrediente

  • 120 ml apa calduţă
  • 10 g drojdie uscata
  • 3 lingurite zahar
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 42 g unt 82% grasime
  • Sare
  • Un ou pentru uns

Mod de preparare

In apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina.

Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am framântat pâna ce aluatul  nu a mai fost lipicios si a fost destul de elastic ca sa nu se rupa daca este întins.

Eu am mai adaugat cam o lingura de faina pentru ca mi s-a parut prea moale. Daca nu este nevoie, nu mai adaugati faina.

Am pus aluatul într-un vas pe care l-am uns cu ulei, l-am acoperit si l-am lasat sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.

Am împartit aluatul în 8 bucati, am întins fiecare bucata în forma de dreptunghi, apoi le-am rulat.

Le-am asezat în tava în care le-am copt, cu distanta între ele pentru ca vor mai creste.

Le-am acoperit din nou si le-am lasat sa mai dospeasca cam jumatate de ora.

Le-am uns cu ou si le-am copt 20 de minute la 180 de grade C.

  

S-aveţi poftă !! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle super pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine aperitiv invartita

Postat de RODIMUR

Paine aperitiv invartita

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald,...

Citeste continuarea

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Postat de merisor67

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Mai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2018, 20:40
V-am adus macar o reteta,poate reusesc si anul asta sa postez macar 14 retete ca si anul trecut )))
la 11.02.2018, 20:45
Le adoooor! Sunt cele mai pufoase!
la 11.02.2018, 20:51
Niste sunca n-ai ca de ceapa am facut rost.....)
la 11.02.2018, 21:10
Cleme,n-am! )))))))
la 11.02.2018, 21:15
Lasa ca am tot eu, baga niste chifloase din astea, ca tare bine arata..

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking