Chifle umplute cu pui

Postat de Meea in Mancaruri cu carne
20 Dec 2018 | 1815 vizualizari
Chifle umplute cu pui

Am trecut ceva zile, chiar multe zile, de cand nu am mai postat pe blog vreo reteta. Inca gatesc si postez pe Instagram, dar de blog nu mai incape timpul. Oricum, de bucataras.ro nu ma las! Astazi va prezint o reteta super delicioasa de chifle umplute cu pui. Yuum!

Ingrediente

  • Chifle:
  • 120 ml apa
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 3 lingurite zahar
  • 1 ou
  • sare
  • 300 g faina
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • piept de pui fiert
  • 1 conserva de rosii pasate
  • sare, piper, cimbru, chilli

Mod de preparare

     Amestecam oul, drojdia, sarea, apa si zaharul. Punem acest amestec peste faina si adaugam untul taiat cubulete. Se framanta un aluat pana cand devine elastic si lipicios (se adauga faina la nevoie). Se lasa la dospit.

     Calim cepele, apoi adaugam pieptul de pui taiat marunt. Adaugam rosiile si lasam pe foc inca 15 minute. Condimentam sosul su sare, piper, cimbru, chilli si il mai lasam pe foc inca 10 minute.

     Aluatul il impartim in 10 bilute mici. Umplem fiecare bila de aluat cu sos si apoi impachetam.  Asezam bilele de aluat umplute intr-o tava unsa cu unt si le lasam inca cateva minute la dospit, pana isi dubleaza volumul. Ungem bilele cu ou batut si le lasam la cuptor pana cand s-au rumenit. Absolut delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Chifle umplute cu piept de pui

Postat de cristinutanicolita

Chifle umplute cu piept de pui

Pregatim mai intai aluatul; intr-un castron, amestecam faina cu sarea si drojdia. Adăugăm apa călduță si framantam un aluat elastic si nelipicios. Il acoperim cu un prosop curat și il lasam...

Citeste continuarea

Painici cu chiftele din piept de pui

Postat de babi5

Painici cu chiftele din piept de pui

Prima si prima data am pus faina intr-un castron, am facut o adincitura in ea, am pus o lingura de zahar, o cana de apa calduta si am dizolvat drojdia. Am facut o maia cu putina faina si am lasat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2018, 15:23
la 20.12.2018, 15:26
Foarte reusite !
la 20.12.2018, 15:34
Ce bine arată...!
la 20.12.2018, 15:37
Super
la 20.12.2018, 15:38
Ce gustoase trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking