Painici umplute

Postat de panacris in Piine
20 Noi 2017 | 3563 vizualizari
Painici umplute

Foarte bune pentru pachețelul pentru grădiniță, școală sau servici. Umplutura poate varia în funcție de preferințele sau ce aveți la îndemână în frigider. Spor și poftă bună!       

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Făină alba de grâu cca. 600 g
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură
  • Zahăr tos 2 lingurițe
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Drojdie uscată 1 plic
  • Lapte călduț cca. 400 ml
  • Pentru umplutură:
  • Pasta de roșii 2 linguri
  • Carne de pui fiartă cca. 100 g
  • Salam cca. 50 g
  • Roșii cherry cca. 12 bucăți
  • Cașcaval ras cca. 100 g
  • Oregano
  • Pentru uns:
  • Galbenus de ou 1 bucată
  • Semințe de susan alb si negru cca. 1 lingură

Mod de preparare

“Amestecați toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Puneți masa obținută într-o pungă și dați la frigider pentru 2 ore. Apoi scoateți aluatul din frigider, adunați-l ușor cu făină și formați pateuri cu orice umplutură!” Așa spune Alina, https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/search?q=painici, în descrierea rețetei sale, eu am ales însă ajutorul nr.1 din bucătăria mea, Maricica, mașina de frământat și copt pâine ;)

 În recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat fără dospit. Când s-a terminat programul, se scoate aluatul și se pune la rece acoperit cu folie alimentară cca. 2 ore. Aluatul care a crescut chiar foarte bine la rece, se împarte în bile (cca. 12bucăți!). Bilele se întind cu palma sau sucitorul, se ung cu pasta de tomate, se asezonează cu oregano, apoi se așază fâșii de carne fiartă, bucățele de salam, cașcaval ras și câte o roșie cherry. Se închid bucățile de aluat ca și o bocceluță, apoi se rotunjesc în palme, cât să se obțină o formă rotundă de pâinici/chifle, apoi se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu gălbenușul de ou bătut, și se presară semințele de susan. Pâinicile se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min, la 180 grade C.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Painici umplute

Postat de mirela0911

Painici umplute

Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am...

Citeste continuarea

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2017, 19:36
Ce drăguțe și bunuțe sunt, papă-le-ar mama!
la 20.11.2017, 19:42
Bune au fostttt! Cred că mâine încerc și altă variantă de umplutură
la 20.11.2017, 19:44
Minunate
la 20.11.2017, 20:00
Ce prezentare frumoasă! Delicioase!
la 20.11.2017, 20:05
Excelantă idee!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking