Ingrediente
- 500 g faina
- 4 linguri de smantana
- 25 gr drojdie
- 4 lg de ulei de masline
- 150 g de lapte
- 1 praf de sare
- putin zahar
- 1 ou pentru uns
- Umplutura:
- 150 g de cascaval
- 150 g sunca
- 200 g de ciuperci conserva
Mod de preparare
Faina o amestecam cu praful de sare si zahar. Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut si o punem peste faina. Framantam usor si adaugam treptat restul de lapte cald. Cand aluatul s-a omogenizat adaugam uleiul de masline.
Acoperim castronul si-l punem la loc calduros pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura cascavalul il taiem cubulete mici, la fel facem si cu sunca si ciupercile. Cand aluatul a crescut rupem 9 bile potrivite pe care le intindem cu mana pe fiecare pe masa de lucru presarata cu faina.
Fiecare bila o umplem cu umplutura facuta, adunam marginile incat sa formeze un vid si da-m o forma rotunda. Chiflele le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu un ou batut cu putin lapte si d-am tava la cuptor pana se rumenesc la 180 de grade. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|