Chiftele cu cartofi noi

Postat de AlexTeacher in Vita
6 Sep 2017 | 7949 vizualizari

Azi m-am gandit sa fac niste cartofi noi alaturi de niste chiftelute delicioase de vita. Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.  

Ingrediente

cartofi

  • 2 crengute - Cimbru proaspat
  • 1 crenguta - Rozmarin proaspat
  • ½ lingurita- Boia dulce
  • 1/4 lingurita- Boia iute (optional)
  • Sare, piper
  • 25 ml - Ulei de masline (2 linguri)
  • 25 ml - Vin alb demisec

chiftele

  • 700 g - Carne tocata de vita (70%-30% grasime)
  • 1 legatura - Ceapa verde
  • 1 lingurita - Cimbru uscat
  • 1 felie - Miez de paine
  • 25 ml - Lapte
  • 1 legatura - Patrunjel proaspat
  • 1 lingurita – cimbru uscat
  • 1 lingurita - Marar uscat
  • ½ lingurita Ienibahar
  • 1 lingurita - Usturoi pudra
  • 1 buc - Oua
  • Ulei pentru prajit
  • Sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

Cartofii:

Incep cu cartofii, pentru ca acestia se gatesc mai greu decat chiftelutele.

Eu ii las cu coaja, mi se par mult mai gustosi asa. Ii tai felii mai mari. Ii pun in bol si ii stropesc cu ulei de masline si vin alb demisec.

Toc 2 crengute de cimbru si una de rozmarin si le pun deasupra;

Peste acestia adauga boia dulce si iute si bineinteles sare si piper.

Acum iau o tava de cuptor si pun hartie de copt in ea.

Rastorn cartofii in tava, iar tava o pun in cuptorul incins in prealabil la 170 de  grade.       

Ar trebui sa fie gata in 25 min, incercati-l pe cel mai mare sa vedeti daca e gata.

 Chiftelele

Pentru chiftelute e nevoie de carne de vita (70% carne, 30% grasime). Daca nu gasiti nu-i absolut nicio problema, puteti folosi putina grasime de porc. Daca veti folosi doar carne macra atunci chifteaua va iesi uscata, fada.

Incep prin a toca ceapa marunt. O pun in acest bol. Peste ea voi adaug marar si patrunjel, pe care, la fel, le voi toca.

Urmeaza carnea: sare, piper, ienibahar, usturoi pudra si cimbru uscat. Puteti sa folositi daca vreti si chimen, chimion, coriandru, curcuma sau scortisoara...depinde de preferinte.

Adaug oul si amestec bine totul.

Peste ele adaug  miezul de paine pe care il  inmoi in lapte.

Si amestec din nou.

Imi umezesc putin mainile si-o sa formez chiftelute.

Acum voi incinge uleiul in tigaie si le prajesc.

Le puteti totodata face foarte usor si-n cuptor.

Pun niste servetele pe o farfurie pentru a absorbi uleiul in exces.

 

Cartofii ar trebui sa fie si ei gata.Ii voi testa cu o furculita sa vad daca sunt gatiti.

Voi da temperatura cuptorului la 210 grade si ii voi mai lasa cateva min sa se rumeneasca mai mult pe deasupra.

 

Cartofii-s si ei gata, si-i voi pune langa chiftele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Postat de merisor67

Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...

Citeste continuarea

Chiftelute cu ceapa verde si usturoi verde

Postat de Constelatialeu

Chiftelute cu ceapa verde si usturoi verde

Spalam frunzele de ceapa si usturoi, le tocam marunt si le punem peste carne. Inmuiem chifla in lapte, o stoarcem si o punem peste carne. Dam cartofii pe razatoarea mica, ii stoarcem, dar nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2017, 17:39
bune bune
la 06.09.2017, 17:54
la 06.09.2017, 20:30
la 07.09.2017, 11:29
Yammi!
la 07.09.2017, 14:21
Delicioase!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking