Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Postat de merisor67 in Pui
12 Mai 2019 | 2017 vizualizari
Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Foarte gustoasă si satioasa a iesit aceasta combinatie de chiftele de pui și cartofi noi în sos de roșii la cuptor!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • Pentru chiftele:
  • 750 g piept de pui
  • 250 g șunculiță de porc afumată
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • Pentru sos:
  • 900 g pastă de roșii cu ardei copți
  • 2 lingurițe dulceață de ardei iuți
  • 5 căței de usturoi
  • 150 ml apă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 2 foi de dafin
  • sare, după gust
  • În plus:
  • 100 g mozzarella rasă, pentru gratinat
  • 50 g unt pentru uns tava
  • 25 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar

Mod de preparare

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița afumată, împreună cu ceapa și usturoiul curățate. Dăm pe răzătoare morcovul curățat și cartofii curățați, apoi îi scurgem bine de sucul lăsat. Amestecăm carnea tocată cu cartofii și morcovul, adăugăm condimente și sare după gust, cele două ouă și omogenizăm compoziția. Pentru sosul de roșii cu usturoi, pasta de roșii cu dulceața de ardei, usturoiul răzuit și condimentele și le lăsăm așa la odihnit. Punem cartofii bine scurși într-o tavă de cuptor încăpătoare, unsă cu ulei. Adăugăm untul moale, apoi presărăm sare si condimente peste cartofi și îi amestecăm bine în tavă, ungându-i cu untul moale. Din compoziția pentru chiftele formăm chiftelele cam de mărimea cartofilor și le așezăm în tavă, printre cartofi. Dăm tava la cuptor la 180 de grade, pentru o oră. Cu 15 minute înainte de expirarea timpului, scoatem tava și întoarcem ingredientele pe cealaltă parte, să se rumenească uniform. Apoi, vom turna sosul de roșii peste îngredientele din tavă și mai lăsăm tava la cuptor 15 minute. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm mozzarella rasă deasupra cartofilor și chiftelelor. Servim delicioasele chiftele de pui și cartofi presărate cu verdeață, alături de o salată de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Pui la cuptor cu plante aromatice

Postat de Irina

Pui la cuptor cu plante aromatice

Am incins cuptorul la 200 grade. Am curatat si spalat puiul, dupa care l-am asezat in tava in care il voi pune la cuptor. Am amestecat untul cu verdeata tocata marunt, sare si plantele...

Citeste continuarea

Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"

Postat de simona72

Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"

Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2019, 13:39
Pot sa le mananc nude fara sos ?
la 12.05.2019, 13:46
Cleme, nude și cu pălărie de mozzarella )))
la 12.05.2019, 13:47
bine sa fie cu palarie....
la 12.05.2019, 13:47
bune bune
la 12.05.2019, 14:14
Am mâncat ieri ceva asemănător... Foarte bun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking