Ingrediente
- 1 pui de tara
- 3 cepe mari
- 1 ardei rosu
- 1 lingura pasta picanta de ardei ,, Eros Pista ''
- 1 lingurita boia rosie de ardei
- 2 linguri pasta ardei Kapia
- 100 ml ulei
- 50 gr faina alba
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
Curatati ceapa si ardeiul , tocatile marunt si le puneti la calit in ulei .
Puiul bine curatat se portioneaza si se adauga in vasul cu ceapa si ardei .
Se adauga boia , sare , pasta de ardei iute si pasta de Kapia .
Se toarna 1 cana de apa si se fierbe sub capac 20-30 min .
Daca e nevoie se mai pune cate putin apa .
Cand puiul este patruns se amesteca faina cu lichid caldut de la puiul ce fierbe si se toarna in vas , amestecand incontinuu .Astfel se formeaza un sos usor . Atenti chiar si o lingura de faina este suficienta .
Serviti asezonat cu patrunjel verde alaturi de garnitura preferata .Noi am avut mamaliguta si cu salata de castraveti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana picanta de pui cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|