Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Postat de merisor67 in Pui
12 Mai 2019 | 3774 vizualizari
Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor

Foarte gustoasă si satioasa a iesit aceasta combinatie de chiftele de pui și cartofi noi în sos de roșii la cuptor!

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • Pentru chiftele:
  • 750 g piept de pui
  • 250 g șunculiță de porc afumată
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 3 căței de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • Pentru sos:
  • 900 g pastă de roșii cu ardei copți
  • 2 lingurițe dulceață de ardei iuți
  • 5 căței de usturoi
  • 150 ml apă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 2 foi de dafin
  • sare, după gust
  • În plus:
  • 100 g mozzarella rasă, pentru gratinat
  • 50 g unt pentru uns tava
  • 25 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar

Mod de preparare

Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița afumată, împreună cu ceapa și usturoiul curățate. Dăm pe răzătoare morcovul curățat și cartofii curățați, apoi îi scurgem bine de sucul lăsat. Amestecăm carnea tocată cu cartofii și morcovul, adăugăm condimente și sare după gust, cele două ouă și omogenizăm compoziția. Pentru sosul de roșii cu usturoi, pasta de roșii cu dulceața de ardei, usturoiul răzuit și condimentele și le lăsăm așa la odihnit. Punem cartofii bine scurși într-o tavă de cuptor încăpătoare, unsă cu ulei. Adăugăm untul moale, apoi presărăm sare si condimente peste cartofi și îi amestecăm bine în tavă, ungându-i cu untul moale. Din compoziția pentru chiftele formăm chiftelele cam de mărimea cartofilor și le așezăm în tavă, printre cartofi. Dăm tava la cuptor la 180 de grade, pentru o oră. Cu 15 minute înainte de expirarea timpului, scoatem tava și întoarcem ingredientele pe cealaltă parte, să se rumenească uniform. Apoi, vom turna sosul de roșii peste îngredientele din tavă și mai lăsăm tava la cuptor 15 minute. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, presărăm mozzarella rasă deasupra cartofilor și chiftelelor. Servim delicioasele chiftele de pui și cartofi presărate cu verdeață, alături de o salată de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui si cartofi noi in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Pui cu alune si apio

Postat de andaoana

Pui cu alune si apio

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea...

Citeste continuarea

Mancarica de pui sub capac de paine

Postat de Sim0naWorld

Mancarica de pui sub capac de paine

Intr-un vas de ceramica, in putin ulei am calit cateii de usturoi zdrobiti usor cu lama cutitului. Cand si-au lasat aroma, dar fara a se arde, i-am scos si am adaugat pulpele de pui spalate si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2019, 13:39
Pot sa le mananc nude fara sos ?
la 12.05.2019, 13:46
Cleme, nude și cu pălărie de mozzarella )))
la 12.05.2019, 13:47
bine sa fie cu palarie....
la 12.05.2019, 13:47
bune bune
la 12.05.2019, 14:14
Am mâncat ieri ceva asemănător... Foarte bun!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking