Chiftele cu ceapa

Postat de sufletista in Vita
6 Ian 2017 | 5397 vizualizari
Chiftele cu ceapa

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • Chiftele
  • 500 g carne tocata vita
  • 1 ou
  • 5 catei usturoi
  • 4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Marinata
  • 4 cepe
  • 150 ml apa
  • 150 ml otet
  • Sos
  • 200 g maioneza
  • 100 g smantana

Mod de preparare

Marinata. Curatam ceapa, o spalam, dupa care o taiem solzisori, o punem intr-un bol, peste care adaugam apa si otetul. Lasam la marinat cateva ore.

Chiftelele. Intr-un bol, adaugam carnea tocata, oul batut, usturoiul pisat si restul de ingrediente dupa gust; amestecam bine, dupa care cu mainele umede, formam chiftelele pe care le prajim in uleiul incalzit.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Intr-un bol, adaugam maioneza, ceapa scursa de zeama (eu am pus-o intr-o strecuratoare 10 min si am presat cu mana) smantana, sare, amestecam bine, dupa care adaugam chiftelele reci.

Se poate servi imediat, dar parca e mai buna, dupa ce sta la frigider cateva ore:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Postat de cristeena20

Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii

Iata cum se prepara Reteta de paste cu chiftelute si sos de rosii Pregatim chiftelutele: amestecam carnea tocata cu sare, piper, putin cimbru verde, 1 ou si formam bilute mici. Le pudram putin...

Citeste continuarea

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Postat de Caty

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2017, 15:20
bune bune
la 06.01.2017, 15:39
la 06.01.2017, 15:43
la 06.01.2017, 15:57
Așa ceva am mâncat la Piatra Neamț
la 06.01.2017, 16:22

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking