Ingrediente
- Chiftele
- 500 g carne tocata vita
- 1 ou
- 5 catei usturoi
- 4 linguri pesmet
- sare
- piper
- patrunjel verde
- Marinata
- 4 cepe
- 150 ml apa
- 150 ml otet
- Sos
- 200 g maioneza
- 100 g smantana
Mod de preparare
Marinata. Curatam ceapa, o spalam, dupa care o taiem solzisori, o punem intr-un bol, peste care adaugam apa si otetul. Lasam la marinat cateva ore.
Chiftelele. Intr-un bol, adaugam carnea tocata, oul batut, usturoiul pisat si restul de ingrediente dupa gust; amestecam bine, dupa care cu mainele umede, formam chiftelele pe care le prajim in uleiul incalzit.
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Intr-un bol, adaugam maioneza, ceapa scursa de zeama (eu am pus-o intr-o strecuratoare 10 min si am presat cu mana) smantana, sare, amestecam bine, dupa care adaugam chiftelele reci.
Se poate servi imediat, dar parca e mai buna, dupa ce sta la frigider cateva ore:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|