Ingrediente
- Pentru chiftele :
- 500 gr carne de porc si vita tocata
- 1 felie de paine alba inmuiata in apa si stoarsa
- 1 ceapa potrivita tocata marunt
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de marar tocat
- 2 oua
- 1/2 lingurita cibru tocat
- ulei
- piper
- sare
- Pentru ceapa marinata :
- 4 cepe mari
- 6 linguri de maioneza (de la 2 galbenusuri)
- 1 lingura de sare
- 2 linguri de otet
Mod de preparare
Mod de preparare chiftele
Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde.
Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile.
Chiftelele prajite se pun intr-un vas.
Mod de preparare ceapa marinata
Ceapa se curata, se spala, se taie julien, cat se poate de subtire. Se presara cu sare, se amesteca bine, apoi se lasa intr-un vas acoperit 1-2 ore. Sarea va scoate din ceapa, apa si gustul iute.
Se lasa la scurs, bine de tot, intr-o sita sau se stoarce simplu cu mana. Se adauga 2 linguri de otet si se mai lasa 15-20 minute sa patrunda gustul de otet in ceapa. Se scurge surplusul de otet, daca este cazul, apoi se amesteca ceapa cu maioneza si cu chifelele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ceapa marinata si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|