Chiftele cu linte verde

Postat de ancutsa in Mancaruri de post
13 Apr 2021 | 5010 vizualizari
Chiftele cu linte verde

  Chiftele de post, din legume, gustoase și sățioase. Nouă ne plac mult, sunt foarte aromate.

Ingrediente

  • 200 g linte verde,
  • Sare, după gust,
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 cățel de usturoi,
  • Pătrunjel proaspăt, după gust,
  • Mărar proaspăt, după gust,
  • 2-3 linguri pesmet,
  • 1 lingură făină,
  • Aprox 150 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna, până se decojesc. Arunci apa și repeți procedeul de câteva ori, cojile vor pluti și poți scăpa ușor de ele. Dacă nu te deranjează cojile, le poți lăsa, eu însă am preferat să muncesc un pic la linte, dar să am boabe frumoase, fără pielița aceea. Să vezi ce culoare frumoasă vor avea!

Mărunțești (eventual la chopper) morcovul, ceapa, usturoiul, sarea și verdeața. Le adaugi peste lintea scursă de apă și pasezi cu un blender de mână.

Pentru a lega compoziția de chiftele și pentru a nu ieși moale, adaugi pesmetul și făina. Amesteci bine. Formezi chiftelele cu mâinile umezite.

Așezi chiftelele într-o tigaie cu ulei încins, le rumenești pe fiecare parte, ai grijă să nu le arzi, se fac destul de repede. Le scoți pe o farfurie pregătită cu șervete, care să absoarbă surplusul de ulei.

Servești cu legume sau salată.

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/chiftele-cu-linte-verde.html

youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=b5uNV_4tEX4

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu linte verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele de linte verde

Postat de nilgun

Chiftele de linte verde

Lintea se lasa in apa aproximativ 2 ore, dupa care se pune la fiert. Dupa ce lintea e fiarta bine, o mutam intr-un vas in care sa putem lucra cu blenderul si fara apa in care a fiert. Se pun...

Citeste continuarea

Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel

Postat de Julie

Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel

Chifteluțe: Lintea se spala , se lasă la inmuiat in apa rece ,pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa ,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2021, 23:37
la 13.04.2021, 23:41
la 14.04.2021, 08:40
Bune!
la 14.04.2021, 10:07
la 14.04.2021, 18:03
Bune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking