Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri cu carne
30 Sep 2024 | 786 vizualizari
Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele sunt foarte apreciate la noi in familie si cum de cativa ani le pregatesc doar la cuptor, le mancam fara nici o problema la orice ora. Dar si cele cu sos nu le refuzam deloc!!! De aceasta data am ales sa pregatesc niste chiftele de pui (dar puteti folosi orice care), cu mult sos de rosii, apoi gratinate cu niste cascaval. A iesit o nebunie, nu va pot descrie in cuvinte. Atat de bune, atat de mult ne-au placut, ca urmatorul week-end le-am pregatit iar, dar de aceasta data am copt si o paine de casa si a mers de minune, ca am intins in sos putina paine calda si ne-am lins degetele. Pentru aceste Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne pui, ceapa, morcovi, cartofi, verdeata, suc rosii, cascaval.

Ingrediente

  • Ingrediente Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida
  • Pentru chiftele:
    • 800 gr carne tocata de pui (eu am tocat pulpe dezosate)
    • 2 cepe verzi
    • 1 morcov
    • 1 fir de usturoi verde
    • 1 cartof
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • 1/2 legatura marar verde
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    • 1 lingura amestec legume uscate
    Pentru sosul de rosii:
    • 1 ceapa
    • 1 fir usturoi verde
    • 1 cana cu apa
    • 500 ml pasata
    • sare
    • piper
    • cimbru uscat
    • 2 foi de dafin
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri sos dulce picat (optional)
    • 150 gr cascaval

Mod de preparare

Cum se prepara Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondele. Cartoful si morcovul curatate, le taiati bucati si le tocati in robot. Patrunjelul si mararul le tocati marunt. Intr-un bol puneti carnea tocata. Adaugati ceapa si usturoiul verde, cartoful cu morcovul si mararul cu patrunjelul. Le amestecati bine. Adaugati oul, sare, piper si amestecul de legume uscate. Invartiti bine compozitia, pana devine omogena. Tapetati cu hartie de copt o tava. Luati bucati din compozitie, formati chiftele, de marime potrivita. Le asezati pe tava, una langa alta. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, 35 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.

Cat se coc chiftelele, pregatiti sosul de rosii: Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul il taiati rondele. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si usturoiul. Le inabusiti la foc mic 2 minute, apoi adaugati apa. Lasati sa fiarba, pana scade aproape tot lichidul. Adaugati pasata de rosii, presarati sare, piper, boia dulce, foile de dafin si cimbru uscat. Puneti si sosul dulce picant. Amestecati, lasati sa fiarba cam 5-7 minute. Inchideti focul, il dati deoparte. Chiftelele coapte le asezati intr-o tava mai mica sau un vas de ceramica , eu am folosit una de 20/32 cm. Turnati sosul uniform. Dati cascavalul pe razatoarea mare, il puneti deasupra.

Introduceti tava in cuptorul incins, la 200 de grade C, pentru 20 de minute, pana se topeste si se rumeneste cascavalul. Le scoateti din cuptor, le lasati 5 minute la racorit, apoi serviti.

Vezi si reteta de Spaghetti cu chiftelute in sos de rosii

Iti recomandam si varianta de Chiftelute de somon sau reteta de Parjoale moldovenesti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Postat de Valclaudia

Chiftelute imbracate in susan la cuptor

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Carnea tocata se pune intr-un castron, adaugam apoi ouale, usturoiul pisat, painea inmuiata in apa rece si stoarsa bine, 1 lingurita boia, sare, piper,...

Citeste continuarea

Rogan Josh – miel in stil indian

Postat de Ina

Rogan Josh – miel in stil indian

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite. Amestecam usturoiul feliat cu ghimbirul şi cu o lingură de apă obtinand o pastă fină. Încingem uleiul într-o tigaie mare ( eu am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2024, 19:34
Foarte bune...!
la 30.09.2024, 20:13
la 30.09.2024, 22:18
la 01.10.2024, 11:27
Ce bune sunt!
la 01.10.2024, 19:53
Va multumesc mult!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking