Ingrediente
- 2 dovlecei potriviti cc 900 g
- 2-3 felii de paine (200g dupa ce sunt gata inmuiate in lapte si scurse)
- o ceapa
- o lingura faina alba
- 2-3 catei usturoi
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 2 oua
- o lingura maioneza
- 3-4 linguri pesmet
- jumatate lingurita coriandru macinat
- Pentru prajit
- pesmet
- ulei
Mod de preparare
Dovleceii ii spalam si-i dam pe razatoarea mare, adaugam sare si-i amestecam, lasam 5-6 minute. Eliminam zeama pe care au lasat - o cu ajutorul unei site sau folosind mainile si storcand bine. Punem intr-un castron incapator.
Painea o punem la inmuiat cu putin lapte sau apa, cand s-a inmuiat, stoarcem si adaugam peste dovlecei.
Ceapa o dam prin razatoare si adaugam in castron. Usturoiul il zdrobim si il adaugam si pe el in castron.
Adaugam restul ingredientelor, amestecam bine. Rezulta un aluat ferm.
Formam chiftelele, apoi le dam prin pesmet si le asezam intr-o tigaie cu putin ulei incalzit bine in prealabil.
Prajim chiftelele pe ambele parti la foc moderat pana capata o nuanta aramie.
Chifelele sunt crocante la exterior si moi la interior numai bune de servit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|