Chiftelute de dovlecei galbeni

Postat de RuxyRux in Mancaruri de legume
27 Iun 2019 | 6746 vizualizari
Chiftelute de dovlecei galbeni

Imi plac tare mult chiftelutele de dovlecei si le consider un aperitiv foarte gustos si foarte versatil, poti varia ingredientele dupa pofta, astazi am ales dovleceii galbeni care sunt mult mai cremosi si mai potriviti si le-am preparat cu usturoi verde si marar, au iesit minunate!

Ingrediente

  • 2 dovlecei galbeni medii
  • 2 catei mici de usturoi sau unul mare
  • 1/4 legatura de marar proaspat
  • sare dupa gust
  • piper un praf
  • 1 ou
  • 6 linguri faina
  • un varf de cutit de praf de copt
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti).

Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia.

Se incinge uleiul in tigaie, se pune cate o lingura din compozitie si se prajesc chiftelutele la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Chiftelutele se scot pe hartie absorbanta si apoi se muta pe un platou. Eu i-am servit cu tzatziki si salata de rosii intr-o delicioasa combinatie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei galbeni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza a la Cluj

Postat de AdrianUdrea

Varza a la Cluj

Pentru stratul de varza, tocam varza fideluta și o tinem in apa rece 15 minute, doar daca este prea acra.  Punem uleiul la incins si calim in el ceapa tocata, apoi adaugam varza bine...

Citeste continuarea

Gulii umplute cu branza si spanac

Postat de panacris

Gulii umplute cu branza si spanac

Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2019, 21:33
o bunatate!
la 27.06.2019, 22:35
bune bune
la 28.06.2019, 13:17
Multumesc Daniela!
la 28.06.2019, 13:17
Multumesc Motanas!
la 28.06.2019, 14:30
Bune!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking