Ingrediente
- 2 dovlecei galbeni medii
- 2 catei mici de usturoi sau unul mare
- 1/4 legatura de marar proaspat
- sare dupa gust
- piper un praf
- 1 ou
- 6 linguri faina
- un varf de cutit de praf de copt
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti).
Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia.
Se incinge uleiul in tigaie, se pune cate o lingura din compozitie si se prajesc chiftelutele la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Chiftelutele se scot pe hartie absorbanta si apoi se muta pe un platou. Eu i-am servit cu tzatziki si salata de rosii intr-o delicioasa combinatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei galbeni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|