Chiftele de dovlecel

Postat de biancas76 in Aperitive / Garnituri
25 Iul 2010 | 7168 vizualizari
Chiftele de dovlecel

Ingrediente

Pentru o portie sanatoasa de chiftele aveti nevoie de:  

  • 2 kg dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3-4 felii de paine
  • faina
  • 4 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • sare, delikat
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin robot sau razatoarea mare. Se sareaza si se lasa deoparte cam 20 minute.

Intre timp curatam restul legumelor, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica si incepem sa calim in putin ulei ceapa pana devine sticloasa. Apoi adaugam morcovul si amestecam cca 10 minute la foc mic.

Curatam si usturoiul sa fie pregatit..o caciulie intreaga si il zdrobim. Punem feliile de paine la inmuiat in apa.

Dupa ce au trecut cele 20 minute, luam castronul cu dovlecei care au lasat destula apa si ne apucam sa ii strangem in mana pana cand raman uscati. Se trec in alt castron in care se mai adauga ingrediente.

O sa vedeti ca din cele 2 kg nu mai ramane mare lucru :)

 

Dupa ce am terminat de stors adaugam si painea (stoarsa si ea), ceapa si morcovul calit, usturoiul, ouale, condimentam dupa gust (eu am pus delikat de la Knor pt ca il folosesc mult in mancare) si tocam marunt o legatura de patrunjel si o adaugam in compozitie.

 

Amestecam totul si dupa cat e de consistenta sau nu adaugam faina. Eu am adaugat ca altfel se imprastia in tigaia cu ulei.

 

Punem intr-o tigaie ulei si punem chiftele la prajit. Se scot intr-un castron care are la fund hartie sa absoarba uleiul in plus.

 

Sunt delicioase, se mananca asa goale fara paine, fara nimic..cu legume sau muratura dupa preferinte.

 

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

Postat de rocsi_1612

Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton

Dovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti...

Citeste continuarea

Chiftele de fasole cu dovlecei

Postat de sufletista

Chiftele de fasole cu dovlecei

Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu morcovul, adaugam dovlecelul tocat marunt si calim pana ce se inmoaie putin, cca 3-4 min. Adaugam vinul, fasolea si lasam sa se caleasca legumele pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2010, 17:01
am incercat retat lui corina33super bune
la 30.07.2010, 23:40

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking