Chiftele de post, din cartofi si ciuperci
Postat de vasimur in Mancaruri de post 10 Iun 2018 | 27787 vizualizari
Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos.
Ciupercile conțin de asemenea și L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, benefic în întărirea sistemul imunitar.
Consumul de ciuperci scade șansele de a se dezvolta tumori mamare și este recomandat în dieta și alimentația femeilor, dar și a bărbaților pentru a preveni cancerul de prostată.
Ciupercile Champignon sunt foarte căutate de persoanele care țin cure de slăbire, de vegetarieni, dar și de un număr mare de consumatori în perioadele de post. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Marele avantaj este că se găsesc pe piață, tot timpul anului.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 42 chifteluțe, foarte gustoase!
Inapoi la reteta
|