Chiftele de post, din cartofi si ciuperci

Postat de vasimur in Mancaruri de post
10 Iun 2018 | 28124 vizualizari

Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos. Ciupercile conțin de asemenea și L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, benefic în întărirea sistemul imunitar. Consumul de ciuperci scade șansele de a se dezvolta tumori mamare și este recomandat în dieta și alimentația femeilor, dar și a bărbaților pentru a preveni cancerul de prostată. Ciupercile Champignon sunt foarte căutate de persoanele care țin cure de slăbire, de vegetarieni, dar și de un număr mare de consumatori în perioadele de post. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Marele avantaj este că se găsesc pe piață, tot timpul anului. Din ingredientele de mai jos au rezultat 42 chifteluțe, foarte gustoase!

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 11.06.2018, 10:51
Foarte bune!
la 11.06.2018, 10:54
Bune si in varianta de post!
la 11.06.2018, 11:41
Bune!
la 11.06.2018, 11:56
eu iau rosille ca mie nu imi plac ciupercile
la 11.06.2018, 12:06
Nouă ne place orice preparat, care conține ciuperci!
la 11.06.2018, 12:31
Tare bune asa
la 11.06.2018, 13:18
Bune!
la 11.06.2018, 15:44
Bune!
la 11.06.2018, 17:47
la 11.06.2018, 18:33
Sunt foarte bune! Am mai pregatit si eu si sunt gustoase!
la 11.06.2018, 22:35
Bune!
la 11.06.2018, 22:42
la 13.06.2018, 04:53
Foarte bune, chiar!
la 21.11.2018, 13:23
Cum se curăţă corect ciupercile: se îndepărtează sau nu pieliţa? Înainte de preparare, ciupercile se curaţă bine de resturi vegetale, pământ, turbă, nisip și se îndepărtează numai partea din picior care a crescut în pământ. Nu se îndepărtează membrana (pielița) de pe pălărie, deoarece prin aceasta i se scade valoarea nutritivă. Se spăla numai în momentul folosirii, în jet de apă rece sau se țin câteva minute într-un vas cu multă apa. La unele exemplare de bureți nu se consumă piciorul, fiind tare, celulozic (la păstrăvul de fag sau pleurostus).
la 21.11.2018, 13:47
Nu știu de ce cred unii că pielița și coaja ar conține atâția nutrienți și nu se gândesc la cât efort face stomacul pentru a digera așa ceva... :S

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking