Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

Postat de merisor67 in Ton
19 Apr 2019 | 3500 vizualizari
Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume

Sunt tare gustoase și ușoare aceste Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume și sunt fără ouă, tocmai bune de servit în zilele de post, cu dezlegare la pește! Servite cu multă lămâie și pâine prăjită, sau cu niște sos iuțel - dulceață de ardei iuți, sunt chiar delicioase. Se pot prepara și din altfel de pește, dar nouă ne place fileul de ton în ulei de floarea soarelui, sau ulei de măsline.

Ingrediente

  • 600 g file de ton în ulei de măsline
  • 4 cartofi mici
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapă mică
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 lingură dulceață de ardei iuți
  • 100 g pesmet
  • 50 g susan

Mod de preparare

Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare. Desfacem conservele de ton și punem conținutul la scurs, într-o sită. Spălăm pătrunjelul verde și îl tocăm mărunt. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Scurgem ciupercile de lichid și le tocăm mai mărunt. Punem într-un bol pesmetul și în altul semințele de susan. Cartofii și morcovul nu se fierb definitiv ci cam pentru 3/4 din timpul normal. Curățăm cartofii după ce s-au fiert și răcit și îi dăm pe răzătoarea mare. Dăm pe răzătoare și morcovul și îl adăugăm peste cartofi. Urmărim ca fileul de ton să rămână ușor uns cu ulei, pentru a nu ieși chiftelele prea uscate, ci mai suculente. Amestecăm într-un vas încăpător, toate ingredientele pregătite pentru Chiftele de ton cu ciuperci și alte legume. Le asezonăm, după gust, cu sare, piper și zeamă de lămâie. Luăm câte o lingură cu vârf din amestecul rezultat și formăm chiftelele pe care le așezăm în forme de brioșe, de silicon și le presăm ușor. O parte din chiftele le-am trecut prin pesmet, o parte prin susan, iar o parte le-am lăsat simple. Dăm formele de brioșe cu chiftelele în ele, la cuptor, pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, sau până când chiftelele se rumenesc ușor. Nu trebuie să le coacem mult, deoarece ingredientele sunt deja preparate și riscăm să le uscăm. Le lăsăm mai suculente că sunt mai gustoase. Lăsăm chiftelele să se tempereze în formele de brioșe, apoi le răsturnăm pe platou. Nu le scoatem imediat că se vor rupe. Sunt foarte gustoase în toate cele trei combinații!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ton la gratar

Postat de oanapl

Ton la gratar

Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru...

Citeste continuarea

Shaorma cu ton

Postat de caroline

Shaorma cu ton

Pregatim ingredientele:  Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie. Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2019, 08:35
bune
la 19.04.2019, 08:55
ce buna idee
la 19.04.2019, 09:17
Foarte bune!
la 19.04.2019, 09:24
la 19.04.2019, 09:44
Pe gustul meu

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking