Ingrediente
- 1 kg carne tocata de porc
- 2 cepe
- 3-4 cartofi
- 2 ardei capia
- 1 lingura de bulion
- 2-3 catei de usturoi
- 2 oua
- sare,piper, ardei boia dulce
- 150 g faina
- 1 kg ulei
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauaga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si ouale si ardeiul kapia tocat cat mai mic, omogenizam bine.
Punem faina intr-o farfurie. Formam chiftele, le dam prin faina si apoi le punem in uleiul incins la prajit.
Le scoatem pe un servet pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|