Ingrediente
- 1 kg fleică de porc
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 cartofi micuți
- 1 căpățână de usturoi
- 1 lingură Delikat, condimente pentru chiftele
- sare
- 2 ouă
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Trecem prin mașina de tocat carnea, ceapa și usturoiul.
Morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoare și îi scurgem de sucul pe care îl lasă.
Pătrunjelul verde îl tocăm mărunt.
Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și adăugăm delikatul, condimente pentru chiftele.
Adăugăm și sare, după gust și omogenizăm bine amestecul.
Formăm chiftele de mărimea unei nuci și le prăjim în ulei încins, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.
Le scoatem cu spumiera într-o sită, sau pe prosoape de hârtie absorbante.
Le servim calde, sau reci, ca aperitive, cu muștar, cu legume proaspete, sau cu diverse sosuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|