Cartofii se spală, se fierb ”în coajă” pe jumătate și apoi se lasă să se răcorească.
Pentru chiftele, se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient, la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.
Usturoiul se curăță, se spală și apoi se răzuiește fin.
Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.
Carnea tocată se amestecă bine cu: ceapa călită și scursă de ulei, usturoiul răzuit fin, oul, sarea, piperul, mărarul tocat și făina albă. Din amestecul de carne se fac chiftele rotunde care se lasă în așteptare pe o farfurie.
Cartofii răcoriți se curăță de coji și se feliază în rondele cu grosimea de 6-7 mm.
Se unge cu unt o cratiță și se pune pe fundul ei un strat de rondele de cartofi. Se pun chiftelele pe rondele, iar apoi se aranjează rondele de cartofi de jur împrejurul cratiței și între chiftele, în așa fel încât să arate ca un fagure.
Se face sosul din: smântâna mixată cu oul, lapte, sare, piper și eventual o lingură de amidon alimentar (cine dorește).
Se toarnă sosul în cratiță, până se acoperă chiftelele și fagurele de cartofi, iar deasupra se presară mozzarella răzuită.
Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, până ce scade sosul și chiftelele sunt pătrunse (la verificare).
Atunci se scoate cratița din cuptor și se servește preparatul fierbinte, decorat cu pătrunjel tocat, pregătit dinainte.