Chiftele din carne de porc, in fagure de cartofi

Postat de RODIMUR in Porc
1 Oct 2020 | 2832 vizualizari
Chiftele din carne de porc, in fagure de cartofi

Am văzut mai demult un astfel de preparat și mi-am tot propus să-l fac, pentru că mă tenta să am și eu într-o zi la prânz o mâncare 2 în 1, să nu mai fac și garnitură, separat. În sfârșit m-am hotărât zilele trecute să pun în aplicare acest plan al meu. N-am mai căutat rețeta pe net, am făcut cum mi-am dorit eu și a ieșit foarte bine, o mâncare gustoasă, dietetică și aspectuoasă, numai că pregătisem o cantitate prea mare de carne, ceea ce m-a determinat să mai gătesc ceva, așa că am fost nevoită să stau o jumătate de zi în bucătărie. Din ingredientele de mai jos am făcut 14 chiftele, în general cam câte 3/porție.

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 500 grame de carne tocată de porc (pulpă)
  • 1 ou
  • 1 ceapă galbenă medie
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură încărcată de făină albă
  • sare
  • piper
  • Pentru fagure:
  • 7-8 cartofi roz
  • 25 grame de unt pentru uns cratița
  • Pentru sos:
  • 250 ml de smântână
  • 100 ml de lapte
  • 1 ou
  • 1 lingură de amidon alimentar (opțional)
  • sare
  • piper
  • 100 grame de mozzarella răzuită
  • Pentru decor:
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Cartofii se spală, se fierb ”în coajă” pe jumătate și apoi se lasă să se răcorească.

Pentru chiftele, se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient, la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă.

Usturoiul se curăță, se spală și apoi se răzuiește fin.

Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin.

Carnea tocată se amestecă bine cu: ceapa călită și scursă de ulei, usturoiul răzuit fin, oul, sarea, piperul, mărarul tocat și făina albă. Din amestecul de carne se fac chiftele rotunde care se lasă în așteptare pe o farfurie.

Cartofii răcoriți se curăță de coji și se feliază în rondele cu grosimea de 6-7 mm.

Se unge cu unt o cratiță și se pune pe fundul ei un strat de rondele de cartofi. Se pun chiftelele pe rondele, iar apoi se aranjează rondele de cartofi de jur împrejurul cratiței și între chiftele, în așa fel încât să arate ca un fagure.

Se face sosul din: smântâna mixată cu oul, lapte, sare, piper și eventual o lingură de amidon alimentar (cine dorește).

Se toarnă sosul în cratiță, până se acoperă chiftelele și fagurele de cartofi, iar deasupra se presară mozzarella răzuită.

Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, până ce scade sosul și chiftelele sunt pătrunse (la verificare).

Atunci se scoate cratița din cuptor și se servește preparatul fierbinte, decorat cu pătrunjel tocat, pregătit dinainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc, in fagure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi noi, taranesti cu bacon

Postat de Bucataras

Cartofi noi, taranesti cu bacon

Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o...

Citeste continuarea

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Postat de AdrianUdrea

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Se porneste cuptorul la 200 de grade. Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc. Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2020, 22:17
la 01.10.2020, 22:21
Mulțumesc frumos, Claudia!
la 02.10.2020, 09:03
Gustoase!
la 02.10.2020, 09:45
Mulțumesc frumos, Dantes!
la 02.10.2020, 10:11

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking