Ingrediente
- 1500g carne de porc tocata (1000g pulpa de porc + 500g grasime si afumatura de porc);
- un cartof foarte mare (cca. 300g);
- 3 cepe;
- un morcov;
- 5 felii de paine inmuiata in apa;
- 3 capatani mici de usturoi;
- 3 oua;
- sare si piper, dupa gust;
- o lingurita de boia de ardei dulce;
- o lingurita de cimbru;
- ulei sau untura pentru prajit.
Mod de preparare
Cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau pe razatoare. Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste.
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, dupa care se formeaza chiftelele si se pun la prajit in ulei sau untura. Cand sunt gata se pun pe un servetel absorbant pentru a inlatura din grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne de porc si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|