Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri cu carne
30 Mar 2019 | 6756 vizualizari
Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Mai simple și mai sanatoase au iesit aceste chiftele preparate la cuptor.  Si in plus, nu am mai avut grija lor, sa le intorc sa nu se arda.

Ingrediente

  • 1500 gr carne tocata, vita + porc
  • 4 cepe mici, sau 2 mari
  • 4 cartofi, medii
  • 2 capatini de usturoi
  • 1 morcov mare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 lingura de sare
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 2 lingurite de cimbru
  • 1 lingurita de maghiran uscat
  • 2 lingurite de boia dulce si afumata
  • 3 oua

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele.

Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata.

Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid, presandu-i in maini si ii adaugam peste carnea tocata.

Adaugam si condimentele, sarea, patrunjelul verde, tocat, cele trei oua si amestecam bine compozitia de chiftele, pana se omogenizeaza.

Formam chiftele cam cat o minge de ping pong si le asezam in forme de briose.

Le dam la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau pana sunt bine rumenite.

Avem grija ca pe la jumatatea timpului, sau cand incep sa se rumeneasca pe prima parte, sa le intoarcem si pe partea cealalta.

Le servim calde sau reci, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare cu sos de rosii si ciuperci

Postat de reisnaor_2006

Perisoare cu sos de rosii si ciuperci

Preparam compozitia pentru perisoare amestecand carnea tocata, ceapa bine maruntita, orezul, ouale, verdeata tocata, piper si sare. Amestecam bine sa se omogenizeze si o lasam 15 minute sa stea...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei

Postat de Constelatialeu

Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2019, 19:29
Ne plac si am manca fara numar...
la 30.03.2019, 19:44
Tare bune si in varianta la cuptor!
la 30.03.2019, 19:49
bune bune
la 30.03.2019, 19:53
Foarte bune la cuptor!
la 30.03.2019, 20:15
Bune, dar parca tot mai gustoase sunt nesanatoasele alea prajite-n ulei )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking