Ingrediente
- 550 g cartofi
- 1 dovlecel (370 g)
- 1 morcov (150 g)
- sare
- 1 ou
- 1 ceapa rosie
- 3 catei de usturoi
- 50 g pesmet
- 1 lingurita de condimente pentru cartofi de la Delikat
- putin maghiran uscat de la Delikat
- putin oregano uscat de la Delikat
- putin piper proaspat macinat de la Delikat
- 50 g faina
- 80 g pesmet pentru tavalit chiftelele
- ulei pentru prajit chiftelele
Mod de preparare
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se lasa sa se raceasca.
Dovlecelul si morcovul se curata de coaja, se clatesc cu apa, se dau pe razatoarea mare si se freaca cu putina sare, lasandu-se la scurs intr-o sita.
Dupa ce dovlecelul si morcovul si-au lasat zeama, se storc bine si se pun intr-un castron. Se dau cartofii pe razatoarea cea mare. Se adauga oul, ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat de foi, spalat si presat), pesmetul, condimentele pentru cartofi de la Delikat, putin maghiran uscat de la Delikat, putin oregano uscat de la Delikat si putin piper proaspat macinat de la Delikat. Se amesteca totul si, daca este necesar, se mai adauga sare si faina. Compozitia trebuie sa fie ferma.
Se formeaza chiftelele cu mainile umezite si se dau prin pesmet. Se prajesc in ulei pe ambele parti. Se scot pe un servetel absorbant. Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi, dovlecel si morcov" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|