Ingrediente
- 1 dovlecel verde
- 2 morcovi
- 3 cartofi marisori
- 3 fire ceapa verde
- 1/2 ardei rosu
- 2 oua
- 3-4 linguri pesmet
- boia dulce sau iute (dupa gust)
- sare dupa gust
- patrunjel verde
- seminte de susan
Mod de preparare
Legumele le curatam si le spalam bine.
Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt.
Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar stoarse bine de apa lasata si legumele tocate, peste, adaugam ouale, pesmetul, patrunjelul si condimentam dupa gust cu sare si boia. Omogenizam bine si din compozitia rezultata, formam chiftele nu foarte mici, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pe jumatate din ele presaram susan, iar pe celelelalte le lasam simple.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute, la 175 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|