Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

Postat de simona72 in Peste
3 Iun 2019 | 3900 vizualizari
Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

 Salaul de Nil are carnea alba, iar consistenta pestelui este una ferma. L-am folosit cu succes atat prajit, dar si tocat in diferite retete. Una dintre ele este cea de astazi. 

Ingrediente

  • Aproximativ 300 gr file de Salau de Nil (am luat o bucata intreaga mai mare, dar nu am folosit-o pe toata la chiftele)
  • 1 ou
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat tocat fin
  • O mana de busuioc proaspat tocat fin
  • 2-3 linguri pesmet(facut in casa)
  • 2 catei de usturoi zdrobiti sau pisati
  • Pentru sos:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 rosii cherry
  • 150 ml suc de rosii
  • Sare, piper proaspat rasnit si putin zahar, dupa gust
  • Cateva fire de busuioc proaspat

Mod de preparare

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura. Nu am nicio problema sa ma murdaresc pe maini si de fiecare data prefer sa amestec carnea tocata cu mainile. La fel am procedat si aici… Dupa ce am amestecat si asezonat dupa gust am lasat pestele tocat la frigider pentru 15-20 minute. Cu mainile umede am format chiftelute.

Intr-o tigaie antiaderenta am pus 2-3 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins, am pus chiftelele si le-am prajit usor la foc mic, sa nu se arda. Nu trebuie sa fie prajite complet, ci doar la suprafata. Cei 2 catei de usturoi se taie marunt si se pun in tigaie. Se adauga si rosiile cherry si se lasa 2-3 minute pe foc. Se adauga sucul de rosii, se pune capac peste tigaie si se lasa la foc mic 8-10 minute. La final se asezoneaza cu sare, piper proaspat rasnit si putin zahar. Oprim focul, adaugam si busuiocul taiat fin si cam asta e tot. Servim chiftelele cu garnitura preferata. Eu am pus alaturi orez basmati, se potriveste foarte bine cu peste si se face si destul de rapid. Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chefal pe pat de lamaie

Postat de panacris

Chefal pe pat de lamaie

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...

Citeste continuarea

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Postat de cristeena20

Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza)

Iata cum se prepara Reteta de supa de peste (Caldeirada portugheza) Curatam si portionam pestele (eu l-am cumparat asa gata curatat si taiat- e un peste mare si greu de portionat); curatam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2019, 16:37
Bun bun
la 03.06.2019, 16:42
Aoleu, ce bine arata! Imi ploua in gura!
la 03.06.2019, 16:48
O bunatate!
la 03.06.2019, 17:21
light si pe placul meu !!!
la 03.06.2019, 18:02

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking