Ingrediente
- Aproximativ 300 gr file de Salau de Nil (am luat o bucata intreaga mai mare, dar nu am folosit-o pe toata la chiftele)
- 1 ou
- Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
- 2 fire ceapa verde
- 1 legatura mica de patrunjel proaspat tocat fin
- O mana de busuioc proaspat tocat fin
- 2-3 linguri pesmet(facut in casa)
- 2 catei de usturoi zdrobiti sau pisati
- Pentru sos:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura unt
- 2 catei de usturoi
- 5-6 rosii cherry
- 150 ml suc de rosii
- Sare, piper proaspat rasnit si putin zahar, dupa gust
- Cateva fire de busuioc proaspat
Mod de preparare
Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura. Nu am nicio problema sa ma murdaresc pe maini si de fiecare data prefer sa amestec carnea tocata cu mainile. La fel am procedat si aici… Dupa ce am amestecat si asezonat dupa gust am lasat pestele tocat la frigider pentru 15-20 minute. Cu mainile umede am format chiftelute.
Intr-o tigaie antiaderenta am pus 2-3 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins, am pus chiftelele si le-am prajit usor la foc mic, sa nu se arda. Nu trebuie sa fie prajite complet, ci doar la suprafata. Cei 2 catei de usturoi se taie marunt si se pun in tigaie. Se adauga si rosiile cherry si se lasa 2-3 minute pe foc. Se adauga sucul de rosii, se pune capac peste tigaie si se lasa la foc mic 8-10 minute. La final se asezoneaza cu sare, piper proaspat rasnit si putin zahar. Oprim focul, adaugam si busuiocul taiat fin si cam asta e tot. Servim chiftelele cu garnitura preferata. Eu am pus alaturi orez basmati, se potriveste foarte bine cu peste si se face si destul de rapid. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|