Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
15 Mar 2015 | 16157 vizualizari
Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz

Ingrediente

  • cca 500 gr. cartofi fierti in coaja
  • cca 150 gr. branza telemea rasa
  • cca 150 gr. casacaval ras
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de pesmet
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust.
  • ienibahar macinat
  • 1 ou batut
  • faina, 2-3 linguri
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 praz intreg
  • marar uscat

Mod de preparare

Cartofii fierti in coaja se curata, se trec pe razatoarea fina.

Adaugam cascavalul ras, branza trecuta tot pe razatoarea fina, oul, patrunjelul, ienibaharul macinat, pesmetul.

Amestecam, formam chiftelute de marimea dorita pe care le trecem prin uu batut, apoi prin faina si le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Dam tava la cuptor pana se coc chiftelele su capata aspect de rumen.

Spalam prazul si il taiem vucatele.

Punem uleiul in tigaie, adaugam prazul tocat, sotam la foc potrivit cateva minute.

Adaugam rosiile pasate ,acoperim tigaia si lasam sa fiarba pana scade apa si obtinem consistenta dorita la sos.

Presaram putin marar, asezonam cu sare si piper dupa gust, apoi oprim focul.

Servim chiftelutele cu sos fierbinte.

Delicioase...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu cartofi rasi

Postat de AdrianUdrea

Omleta cu cartofi rasi

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu...

Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi

Postat de MotanLaOale

Aperitiv bulete de cartofi

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2015, 09:04
O bunătăte de chiftele!
la 15.03.2015, 09:18
Bune!
la 15.03.2015, 09:55
imi plac tare...
la 15.03.2015, 09:56
la 15.03.2015, 10:16
Gata,am mancat destul fara carne...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking