Ingrediente
- 330 g carne tocata porc+vita
- 1 morcov
- 1/2 ceapa rosie
- vegeta/piper
- Pentru sos:
- 1/2 conserva mazare
- 1/2 ceapa alba
- 2-3 linguri de smantana
- 2 linguri parmezan ras
- peperoncino/piper
- marar uscat
- ulei
Mod de preparare
Pentru chiftele:
Amestecam carnea cu morcovul dat pe razatoarea mare si ceapa taiata marunt, vegeta si piper.
Cu palmele umede formam chiftelele, se trec prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie.
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cu ulei de masline si putin unt,adaugam si mazarea scursa de zeama, punem apa cat sa acopere si lasam cateva minute sa fiarba.
Se pune smantana subtiata cu apa, parmezanul si condimentele.
Se pun chiftelele in sos, se lasa cateva minute pe ambele parti,iar cand sosul scade putin si se ingroasa se ia de pe foc,se presara putin marar uscat.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de mazare cu smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|